Због ненаменског трошења воде проблеми у водоснабдевању

У последњих неколико дана бележи се неколико пута већа потрошња воде у појединим деловима града. Према речима директора ЈКП “Водовод” Душка Љујића троши се много више воде него што систем може да испоручује и то како је истакао може довести до рестрикција и искључења одређених потрошача са мреже.

“Повећана потрошња бележи се пре свега у Луновом селу и Дрежнику, где се троши много више воде него што је могуће испоручити. Дрежник користи три пута више воде од уобичајеног, заједно са Збојштицом и Скржутима. У Луновом селу има 214 домаћинстава који се снабдевају са Црквара, они су за три сата током јутра потрошили 120 кубика воде. Њихова просечна дневна потрошња је иначе 50 кубика. Због тога воду није добило више од половине села, јер је вода отишла половини која је ближа резервоару”.

Директор Љујић подсећа грађане да је усвојена одлука Градског већа о забрани ненаменског коришћења воде, односно забрана заливања засада.

“Разумемо да је један килограм малина вредан колико и десет тона воде тако да грађани праве једноставну математику. Још једном позивамо грађане да рационално троше воду јер ћемо бити принуђени прво да уводимо рестрикције у појединим краковима, а ако се ништа не поправи бићемо принуђени да несавесне потрошаче искључујемо са мреже. Свако може користити комуналну улогу све док својим бахатим понашањем не угрожава већину”, поручио је Љујић.